Met deze inbraakpreventie tips helpen wij je om je huis goed te beschermen tegen inbrekers. Woninginbraken komen helaas nog steeds vaak voor en namen de afgelopen jaren alleen maar toe. Gebruik daarom onderstaande gratis tips om je huis beter te beschermen tegen woninginbraken.

Tip 1

Veel mensen hebben tegenwoordig veel waardevolle spullen in hun woning staan. Denk hierbij aan dure tablets, smartphones en andere elektronica, zoals laptops en computers. Het is verstandig om deze uit het zicht te laten, zodat deze spullen niet zichtbaar zijn door het raam. Het allerbeste zou zijn als deze apparaten worden opgeborgen in een kluis.

dure apparaten die inbraak gevoelig zijn

Tip 2

De buren spelen vandaag de dag een belangrijke rol bij inbraakpreventie. Het is namelijk goed om met elkaar af te spreken om een oogje in het zeil te houden voor elkaar. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een Whatsapp groep te starten met alle buren, zodat jullie elkaar kunnen informeren en snel communiceren.

Tip 3

whatsapp buurtpreventie

Zorg er voor dat spullen in uw tuin of achterstraat opgeruimd zijn. Hierbij moet je denken aan ladders, containers en andere hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat inbrekers makkelijker bij het raam of een deur kunnen om in te breken. Houd het netjes dus!

Tip 4

Naast dat het verstandig is om de tuin opgeruimd te houden, houden inbrekers ook niet van aandacht. Wanneer je tuin een grote heg of boom heeft, kunnen inbrekers hier zich achter verschuilen of uit het zicht in de woning inbreken. Het is dus verstandig om het zicht vrij te houden.

Tip 5

Om inbrekers nog meer af te schrikken, kun je gebruikmaken van lichten die automatisch aangaan door middel van een sensor. Als een inbreker dan in de avond of nacht je terrein opkomt, wordt deze afgeschrikt door het licht dat aanspreekpunt. Goed om te weten, is dat deze installaties ook tijdschakelaars hebben. Je kunt deze dan aanzetten op het moment dat je niet thuis bent of ligt te slapen.

Tip 6

Verstop geen sleutels! In Nederland hebben veel mensen een huissleutel verstopt onder een deurmat of bloempot. Dit zijn dus allang geen geheime plekken meer en deze worden altijd gecheckt door inbrekers.

Tip 7

Een veel gemaakte fout is de sleutel die niet uit de deur wordt gehaald. Denk bijvoorbeeld aan de tuindeur. De sleutel van deze deur laat men vaak zitten. Voor inbrekers is het hierdoor heel makkelijk om in te breken, want zij hoeven alleen maar het raam kapot te maken en de deur kan los worden gedraaid.

sleutel in deurslot

Heb je bovenstaande inbraakpreventie tips al doorgevoerd of bent u van plan dit te gaan doen? Dan zorg je al voor een groot deel dat je huis beschermd is tegen inbrekers. Daarnaast kun je je woning nog extra beveiligen met bijvoorbeeld camerabeveiliging, een alarminstallatie, alarmsysteem met meldkamer of inbraakwerende rolluiken. Kortom, er is dus een hoop mogelijk! Neem vrijblijvend eens contact met ons op als je je woning wilt voorzien van extra beveiliging tegen inbraken.

Inbraakpreventie tips voor de vakantie

  • Schrijf het adres niet op de kofferlabel
  • Laat wat spullen op tafel liggen, zodat het er bewoonbaar uitziet
  • Plaats geen informatie of foto’s over de vakantie tijden de vakantie
  • Laat iemand de post opruimen, zodat zich dit niet ophoopt op de deurmat