Een vingerscan zie je steeds vaker voorkomen in het dagelijks leven. Bij veel gebouwen, beveiligde kamers en andere ruimtes zie je dat er gebruik wordt gemaakt van een vingerscanner. De techniek voor dit soort apparaten is in de afgelopen jaren stukken beter geworden. Hierdoor zijn de scanners volkomen betrouwbaar geworden. Wilt u in uw pand ook dit soort scanners laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wat is een vingerscan?

Een vingerscan is een apparaat die een scan van je vinger maakt en deze onthoudt, zodat er daarna alleen toegang verleend kan worden aan dezelfde persoon met dezelfde vingerafruk.

Wat is het voordeel van een vingerscan?

Een vingerscanner biedt vele voordelen. Je hoeft namelijk nooit meer je sleutels te vergeten. Ook het laten zien van paspoorten id-kaarten is verleden tijd. Ook het maken van sleutels en bijmaken van verloren sleutels hoeft niet meer. Dit kan weer enorm schelen in de kosten voor u als ondernemer. Ook hoeft u zich niet druk meer te maken om unieke codes voor verschillende personen. Je kunt namelijk precies zien wie is binnen geweest op welk moment aan de hand van de vingerafdruk. Het is dus een zeer gebruiksvriendelijke en besparende oplossing.

Hoe zit het met de veiligheid?

Daarnaast is een vingerscan ontzettend veilig. Dat zit namelijk zo. Ieder mens heeft een unieke vingerafdruk die geanalyseerd kan worden op zo’n 35 punten. Hierdoor wordt elke toegang dus echt uniek. Wanneer de scan is gemaakt, wordt de scan opgeslagen in het systeem van de scanner. Wanneer er iemand anders toegang probeert te krijgen wordt deze dus altijd geweigerd, omdat het systeem ontzettend geavanceerd is.

Waar word een vingerscan toegepast?

  • Deuren, sluizen, kluizen, slagbomen
  • Aansturen van bepaalde apparaten als computers
  • Het kan gebruikt worden om alarmsystemen in- en uit te schakelen
  • sportscholen, kantoren, bedrijfspanden, zorginstellingen, industrie en overheidsinstellingen

Combineren met een irisscan

Wilt u de ruimte extra beveiligen? Dan kunt u er voorkiezen de vingerscanner te combineren met een irisscan. Dit zorgt voor extra veiligheid en is er echt een 2-staps verificatie nodig om de ruimte te betreden.

Neem contact op

Vrijblijvend contact opnemen

Wilt u direct vrijblijvend een offerte ontvangen om vingerscanners te laten inbouwen? Neem dan eens contact met ons op. Wij zijn dé specialist op het gebied van toegangscontrole systemen en helpen u graag.