Een irisscan zorgt voor extra beveiliging voor een bepaalde ruimte. U wilt natuurlijk dat de irisscanner op de juiste manier is afgesteld. Kies daarom voor Hout Beveiligingstechniek. Dé specialist op het gebied van toegangsbeveiliging. Neem dan ook vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wat is een irisscan?

Een irisscan is een toegangscontrole systeem, waarbij het oog wordt geanalyseerd om te bepalen of u toegang krijgt tot een bepaalde ruimte.

Hoe wordt een irisscan geïnstalleerd?

Net als bij andere soorten toegangscontrole systemen, zoals een vingerscanner, moet de scanner eerst geïnstalleerd worden. Om de irisscanner te kunnen programmeren, wordt er eerste scan gemaakt van de ogen. Ook wel een opname. Tijdens dit proces moet de persoon voor het apparaat gaan staan, zodat het systeem een scan kan maken. Het is hierbij ontzettend belangrijk dat er niet wordt geknipperd of met de ogen wordt gedraaid.

Is het gebruik van lenzen een probleem?

Het is voor de irisscanner geen probleem of de persoon contactlenzen en zelfs kleurlenzen draagt. Bij de meeste scanners is het zelfs mogelijk om de iris te scannen wanneer iemand een bril draagt. Echter zijn zonnebrillen wel een probleem.

Een veilig toegangssysteem

Een irisscan maakt een scan van uw iris die zeer gedetailleerd is. Het maken van de scan is volledig risico vrij en brengt geen schade aan de gezondheid van uw ogen.

Een irisscan wordt toegepast op plekken met extra beveiliging

Vanwege het feit dat een irisscan ontzettend betrouwbaar is, worden ze dan ook vaak toegepast in de zogeheten high security omgevingen. Dit zijn gebouwen of bedrijven waar extra beveiliging noodzakelijk is. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld banken, luchthavens, gebouwen van defensie en andere soorten omgevingen.

Neem contact op

Een irisscan is 100% betrouwbaar

Een irisscan is zeer bestendig tegen fraude. De iris zelf heeft vele unieke eigenschappen, waardoor het moeilijk is om deze als het ware te ‘kraken’. Ook heeft een iris heel veel herkenningspunten, waardoor het nog moeilijker is dit na te bootsen. De technologie is inmiddels zo ver dat de irisscanners zelfs de bewegingen van het oog kunnen registreren.

Kortom, een irisscan is een betrouwbare manier van beveiliging en indificatie, net als de vingerafdrukscanner.