Inbrekers afschrikken is een goeie manier om een woninginbraak te voorkomen. Er wordt helaas nog té veel ingebroken. Dus, wil je graag weten hoe je het beste inbrekers kunt afschrikken? Lees dan deze blog!

1. Veiligheidssloten

Het is natuurlijk compleet vanzelfsprekend, maar is het ontzettend belangrijk dat er goede sloten op alle deuren zitten. Een verouderde voordeur is namelijk heel makkelijk open te breken voor inbrekers. Een deur is het meest gelieft bij inbrekers, omdat deze in veel gevallen het snelst zijn open te breken. Gaat u een woning kopen of wilt u de huidige woning beveiligen? Dan doet u er goed aan niet te bezuinigen op veiligheidssloten!

veiligheidssloten

2. Raambeveiliging

Naast het beveiligen van deuren mogen ook de ramen niet vergeten worden. Een raam is natuurlijk nóg kwetsbaarder dan een deur. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat de ramen goed beveiligd zijn. Hierbij moet je denken aan het plaatsen van extra sloten of zelfs een alarm. Ook kun je anti-inbraakfolie op de ramen plakken. Hierdoor gaat het raam niet direct in.

3. Verlichting

Iedereen weet dat inbrekers vaak ’s nachts aan de slag gaan. Dus wil jij inbrekers afschrikken? Dan kun je dit heel makkelijk op lossen door ervoor te zorgen dat de woning niet volledig donker is op het moment dat je niet aanwezig bent in de woning. Hierdoor lijkt het net alsof er iemand thuis is en zullen de inbrekers niet zomaar naar binnen gaan. Ook buitenlicht zorgt voor extra beveiliging. Inbrekers staan niet graag in het licht en als je je woning zelf verlicht zorgt dit dus voor nóg meer beveiliging.

verlichting woning tegen ibrekers

4. Oplettende buren

Zoals benoemd houden inbrekers er niet van om in de spotlights te staan. Indien je een goede band heb met je buren, kunnen jullie met elkaar afspreken om een oogje in het zeil te houden voor elkaar. Op het moment dat zij iets verdachts zien, kunnen ze contact opnemen en kan eventueel de politie worden ingeschakeld. Het komt steeds vaker voor dat buren een gezamenlijke WhatsAppgroep hebben om elkaar te informeren

5. Waakhond bord

Een andere goeie tip is om een bord op te hangen dat je een waakhond hebt. Op het moment dat inbrekers aan het werk zijn, zijn ze altijd op hun hoede en houden dan ook niet van oplettende en blaffende honden die wellicht de bewoner wakker maakt!

6. Alarmsysteem met meldkamer integratie

Heeft de inbreker toch besloten om bij de woning in te breken? Dan kun je er maar beter voor zorgen dat er snel hulp ter plaatse is. Met een alarmsysteem met meldkamer gebeurt dit automatisch. Op het moment dat het alarm afgaat, wordt er direct een signaal afgegeven in de aangesloten meldkamer. De politie zal dan direct naar de woning gaan om de inbraak te voorkomen.

camerabeveiliging om inbrekers af te schrikken

7. Camerabeveiliging

Onze laatste tip is om de woning te voorzien van camerabeveiliging. Op het moment dat je je woning voorziet van camera’s wordt de inbreker al afgeschrikt en zal deze wel 2 keer nadenken!